AN INVITATION TO DANCE
Contribution: Camera
In An Invitation to DANCE betreedt de toeschouwer de besloten wereld van vijf dansers. Op vijf schermen zijn filmbeelden, in een door de software aangestuurde alsmaar veranderende montage van dansende lichamen te zien, allen bevangen door eenzelfde, zich eindeloos herhalende impuls, versterkt door de beat van de muziek. In de beslotenheid van de installatie kan de bezoeker zich onderdeel wanen van de intieme wereld van de dansers en zich uitgenodigd voelen mee te dansen.

De veranderende plek die de toeschouwer inneemt t.o.v. de schermen en de andere bezoekers bepaalt de blik op het werk. Door de verregaande filmische deconstructie van de dans in realistische, poëtische en abstracte beelden, waarbij op alle schermen de eenheid van tijd, beweging en ruimte van de choreografie bewaard blijft, kan de toeschouwer door te kijken, horen, bewegen, associëren en fantaseren een ‘eigen’ verhaal maken: het publiek wordt mede auteur van het werk. Hierin ligt de essentie en eigenheid van deze gesitueerde, filmische beleving van dans.

An Invitation to DANCE is een samenwerking tussen filmmaker Noud Heerkens (1954, Tilburg), choreograaf Loïc Perela (1983, Castres Frankrijk), cinematograaf Richard van Oosterhout (1962, Baarle-Nassau) en software ontwikkelaar Rob Duyser (1969, Rotterdam). Een installatie waar dans, cinema en technologie organisch met elkaar verbonden zijn.
voor meer informatie en video's ga naar: https://invitationtodance.nl/nl